COM HO FEM?

Les pastures es fan amb la CABRA BLANCA DE RASQUERA raça autòctona procedent de les comarques més meridionals de Catalunya. 

Els animals estan confinats en una pleta delimitada per un tancat electrificat, on pasturen diàriament de 6 a 8 hores el sotabosc de la zona de Gaüses, en un entorn privilegiat i complementen la seva alimentació quan és necessari de farratges de producció pròpia, totalment naturals sense adobs químics ni productes fitosanitaris.

En el sotabosc, les cabres redueixen la càrrega combustible menjant-se les espècies arbòries i les arbustives, incloses les conegudes com a tòxiques. Ignoren, però, gairebé totes les herbàcies, sobretot les gramínies, que posteriorment poden servir per a aliment a les ovelles.  

Les pletes tenen unes dimensions variables en funció de la topografia del terreny, dels límits de les propietats forestals, del pas de vials públics, etc. Un cop la primera pleta sigui pasturada suficientment, es desplaçarà el ramat cap a una altra banda, amb les qualitats de pastura necessàries per al bon rendiments del ramat.

Aquestes cabres estan guardades i protegides per un Gos de Muntanya dels Pirineus, i per tant cal tenir en compte que qualsevol cosa que pugui destorbar el ritme del ramat pot posar en alerta al gos de protecció. 

Experiències similars a aquesta nostra han estat provades per altres ramaders i podeu trobar-ne més informació als següents enllaços: