CABRIT AL FORN

El cabrit al forn es fa bàsicament amb les espatlles i les cuixes del cabrit. 

Per fer el cabrit al forn, primer caldrà trossejar-lo i salpebrar-lo. En una plata d'anar al forn, untada prèviament amb llard i oli, hi tallarem ceba en juliana, tomates madures tallades a quarts i els grans d'all sense pelar. Entre mig hi posarem el cabrit i a gust de cadascú i un raig d'oli pel damunt. S'hi pot afegir uns branquillons de romaní, farigola, canyella... Ho posarem a coure al forn amb el foc no massa fort,  i ho anirem revisant freqüentment. En alguna d'aquestes revisions hi afegirem una copa de vi ranci i un xic d'aigua si es veu massa sec. Al cap d'una horeta girarem el cabrit perquè quedi cuit a tots dos costats igual. 
Aquest plat es pot acompanyar amb unes patates fregides, xampinyons, etc, que s'hauran cuit per separat. Es pot servir havent passat la salsa per un colador. 

      
 
Una companya nostra i excel·lent cuinera, la Cristina, ha cuinat una varietat de cabrit al forn, regat amb cava. Si voleu veure-ho us enllaço amb el seu blog: http://crijoarmael.blogspot.com.es/2014/06/espatlla-de-cabrit-al-cava.html
 
Esperem que us animeu a provar-ho i que us agradi molt.